Het leven van een hond heeft veel weg van een mensenleven. Dat is dan ook één van de redenen waarom honden en mensen al duizenden jaren samenleven. Een hond is echter altijd op de eerste plaats hond, hij kan niet anders. Wij zullen ons als mens dus moeten verdiepen in de behoeftes die voor een hond noodzakelijk zijn om een goed leven te kunnen leiden.

Daarvoor heb je kennis nodig die gebaseerd is op wat we nú over honden weten. Je leert van mij welke behoeftes honden hebben en hoe daarmee om te gaan in het dagelijks leven. Samen kijken we naar wat jouw hond nodig heeft, zo kunnen veel problemen worden voorkomen. En niet alleen dat, je leert hoe je een sterke band op kunt bouwen met je hond door wederzijds vertrouwen en respect.

We gaan dat niet doen door middel van commando’s maar door gebruik te maken van het natuurlijke gedrag van je hond. Zijn intelligentie, nieuwsgierigheid, sociale vaardigheden en zijn vermogen om conflicten te vermijden. Je leert je hond dat er grenzen zijn maar ook waar de grenzen van jouw hond liggen.

Het is fijn als je hond zich zelfverzekerd voelt, gehoorzaam is en graag met jouw van alles onderneemt. Niet trekt aan de riem, niet opspringt of blaft naar andere mensen en honden of wegloopt.

Ik ga jouw en je hond helpen om samen de juiste weg te vinden.

Bij mijn werk volg ik de gedragscode van de PDTE (Pet Dog Trainers of Europe).
Klik hier om de gedragscode te lezen