Wandelen met een oude hond

Een oudere hond kan kwetsbaarder en onzekerder worden over zijn lichaam. Dingen die hij vroeger deed, zijn niet zo gemakkelijk meer en dat kost hem tijd om zich daar op aan te passen. Bekijk je hond in beweging en kijk naar wat anders is. Ruikt hij nog steeds veel op de grond, of snuift hij hogerop? Wil hij nog steeds de trap op en af ​​lopen of in de auto springen? Loopt hij langzamer en neemt hij meer tijd voor dezelfde afstand?

Een wandeling is nog steeds erg belangrijk voor je oude hond. Het is voor je hond de enige manier om in contact te komen met de buitenwereld. Dus maak de wandeling de moeite waard voor hem, pas je tempo aan, vind plaatsen die interessant zijn voor je hond. Geef hem alle tijd die hij nodig heeft om te kijken naar de dingen die gebeuren. En als lopen een probleem wordt, kijk dan of je je hond in de auto mee kunt nemen of wanneer het een kleine hond is in een mand op de fiets.

Sommige oudere honden houden ervan om in de auto mee te gaan om gewoon naar buiten te kijken. Een andere mogelijkheid is om met je hond naar een park te gaan. Je kunt daar op een bankje gaan zitten met de hond naast je zittend of liggend op de grond of samen óp een bankje. Het enige wat jullie doen is observeren wat er gaande is in de omgeving.

Oudere honden vinden het nog steeds leuk om mentaal uitgedaagd te worden. Je kunt een traktatie zoektocht of een worstboom maken die past bij zijn mogelijkheden van bewegen.

Een wandeling met een oude hond.