Wandelen met een jonge hond

Een jonge hond groeit, zowel fysiek als mentaal. En zowel fysieke als mentale groei kost tijd en kan niet overhaast worden. Dit moet in gedachten worden gehouden wanneer je uitgaat met je pup. Wees je bewust van te veel beweging die te belastend voor je pup is. Maak langzame wandelingen en geef je pup de kans om dingen uit te proberen met zijn lichaam. Laat hem graven, klimmen, en over dingen heen stappen of onder dingen door kruipen, maar geef hem ook de tijd om te rusten. Laat hem zijn bewegingen in zijn eigen tempo verkennen maar houd de momenten kort.

Met mentale stimulatie doe je het op dezelfde manier. Geef je pup de tijd om nieuwe smaken, geuren en dingen te ontdekken. Begin met het kijken naar interessante gebeurtenissen op grote afstand en wanneer de nieuwsgierigheid van je pup het overneemt, laat hem gaan naar wat hij wil verkennen, maar houd hem altijd veilig.

De eerste drie maanden is wandelen met je hond niet nodig, hij krijgt in deze periode genoeg beweging in en rondom het huis. Laat na drie maanden de pup de omgeving ontdekken / wandelen aan de lijn buitens huis op een relaxte manier. In het begin niet meer dan 15 minuten per dag. Later voeg je daar 5 minuten per maand bij.

Hoe te wandelen met een jonge hond.