De puppycursus aan huis is bedoeld voor alle eigenaren die net hun pup in huis krijgen. Deze cursus wordt bij je thuis gegeven en bestaat uit 2 lessen van ongeveer 2 uur.

Zodra je weet wanneer je pup bij je in huis komt kun je je opgeven. De puppycursus wordt gegeven op dinsdag t/m vrijdag tussen 9:00 en 16:00. Ik geef de puppycursus bewust niet in de avonduren omdat de pups na een hele dag vol nieuwe indrukken moe zijn en willen slapen.

Het leven van een pup bij de nieuwe eigenaar is niet altijd gemakkelijk. Vaak mist hij zijn moeder en broertjes en zusjes. Alles is anders, de geuren,  geluiden en er zijn andere mensen. Het is dus flink wennen. Om deze nieuwe start zo aangenaam mogelijk te maken voor zowel pup als eigenaar is het aan te raden de puppycursus te volgen.

Zo gaan we het doen

Ik neem de tijd om vragen te beantwoorden en we gaan vast een beetje oefenen met bijvoorbeeld het naar buiten gaan aan een riem. Zindelijkheid en het alleen thuis blijven komen aan bod, net als bijtgedrag, spelen en socialisatie.

Verder leer ik je veel over hondengedrag, waarom doet een pup wat hij doet en wat kun je er mee. Denk dan bijvoorbeeld aan: waarom gaat een pup zitten tijdens het buiten wandelen of waarom bijt hij soms heel hard in je benen of voeten als je loopt.

Prijs

De kosten voor de puppycursus aan huis zijn € 100,00 voor de twee afspraken, van 2 uren samen. 
Voor afstanden vanaf 10 km van de postcode 5731 HT wordt € 0,35 per km in rekening gebracht.

Basiscursus bij Hondenschool Akela

Wil je ook deelnemen aan de basiscursus bij Hondenschool Akela, dan raden we je aan je ook daarvoor zo snel mogelijk in te schrijven via het inschrijfformulier. We werken met kleine groepjes en vol is vol. Neem desnoods van tevoren even contact op, bij voorkeur via de mail om te vragen naar de mogelijkheden voor de basiscursus.