Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in honden. Als kind las ik alle rashondenboeken, later ben ik me gaan verdiepen in hun gedrag.

Begin jaren ’90 kreeg ik de kans les te gaan geven op een hondenschool. Daarna ben ik er niet meer mee gestopt. Al die tijd ben ik ook steeds blijven bijscholen door middel van lezingen, wordshops en cursussen, om op de hoogte te blijven van de meest recente kennis op het gebied van hondengedrag. In november 2018 ben ik geslaagd voor de opleiding IDTE (International Dog Trainer Education) van Turid Rugaas en mag me nu ook gedragsdeskundige/behaviourist noemen.

Naast DogCompass werk ik, op vrijwillige basis, samen met een aantal collega’s bij Stichting Hondenschool Akela in Bakel. We geven les in kleine groepjes aan honden van alle leeftijden en ik geef de puppycursus aan huis. Verder zorg ik ook voor de administratie en planning en geef voor iedere nieuwe basisgroep de theorieles.

Natuurlijk heb ik ook zelf een hond genaamd Abby, een Markiesje. We trekken er samen graag op uit en houden ervan nieuwe plaatsen te ontdekken. Onze grootste hobby is praktijk speuren waarin ze dan ook een kei is. Maar van een dagje op de bank hangen genieten we net zo goed.