Als je begeleiding voor je hond wilt samen met een andere hond, dan zijn duolessen een goede optie. Jullie worden dan gekoppeld aan een andere hond en eigenaar. Tijdens deze begeleiding worden onderwerpen behandeld als wandelen zonder trekken, leren omgaan met dagelijkse situaties, hier komen, verbeteren van sociale vaardigheden en passeren van andere mensen en honden. Maar ook verschillende zoekspellen komen aan bod. Omdat de groepjes slechts uit twee honden en hun eigenaren bestaan, kunnen we goed ingaan op vragen die bij jou persoonlijk spelen.

Duoles

Zo gaan we het doen

De duolessen vinden meestal plaats op het trainingsveld van Hondenschool Akela in Bakel of op mijn trainingsveld in Someren. Wanneer het voor de inhoud van de begeleiding beter is op een andere locatie af te spreken, dan wordt dat in overleg met jou gedaan.

De honden blijven tijdens de lessen aangelijnd en gaan alleen los wanneer we zeker weten dat beide honden daar aan toe zijn. Rust en vertrouwen in de andere hond maar ook in jou als eigenaar zijn erg belangrijk.

Benodigdheden

Voor Duolessen heb je een vaste riem van minstens 3 meter en een Y-tuig of H-tuig nodig.

De riem dient van een stevig maar licht materiaal te zijn, bij voorkeur van biothane (een soort kunstleer). Nylon riemen of koorden kunnen nog wel eens snij -of brandwonden veroorzaken bij zowel hond als mens.

Prijs

De kosten zijn 125 Euro voor 5 lessen. De lessen worden gegeven op een moment en locatie in overleg. De les duurt ongeveer een half uur tot maximaal 45 minuten.

Deze lessen zijn niet geschikt voor honden met ernstige gedragsproblemen. Daarvoor stuur ik je graag door naar één van mijn collega’s Mieke van den Boogaard www.dogscovery.nl of Tilly Mrofcynski www.dogsturn.nl.