Niet alle honden hebben de mogelijkheid om goed en veilig contact te hebben met andere honden. Toch is dit voor honden erg belangrijk. Het zijn sociale dieren die behoefte hebben aan een fijn contact met soortgenoten. Natuurlijk hoeft een hond niet bevriend te zijn met alle honden die hij tegen komt. Maar het is wel erg prettig voor zowel je hond als jezelf dat je hond weet hoe hij zich netjes hoort te gedragen.

Door van een volwassen en sociaal vaardige hond te leren hoe je op een beleefde en rustige manier met elkaar omgaat zal je hond minder onzeker en minder onstuimig worden. Dat wat je hond tijdens de les leert gaat hij toepassen in de praktijk wanneer hij andere honden ontmoet.

Duoles met een volwassen hond

Zo gaan we het doen

De hond die jouw hond gaat helpen is een volwassen en sociaal vaardige hond die het zelf ook fijn vindt om andere honden te begeleiden. Je leert zelf veel over de lichaamstaal van honden en wat je kunt doen om je hond te helpen zijn sociale vaardigheden te oefenen. De honden blijven tijdens de les aangelijnd zodat er geen onveilige situaties ontstaan. Je eigen gedrag en inzicht in het gedrag van je hond is belangrijk bij het begeleiden van je hond. Je gaat leren wat je kunt doen om je hond een veilig gevoel te geven. Je hond gaat leren dat hij op je kan vertrouwen en dat je begrijpt wat hij tegen je vertelt.

Heb je een hond die:

  • naar alle honden op straat toe trekt
  • heel druk wordt wanneer er een andere hond in de buurt is
  • andere honden omver rent of duwt
  • niet meer wil lopen wanneer er een ander hond in de buurt is
  • gaat liggen tot een hond voorbij is die je tegen komt

Of wil je graag zelf meer leren over hondengedrag zodat je je eigen hond beter gaat begrijpen?

Dan is dit precies wat je zoekt.

Voorafgaand aan deze les(sen) is het noodzakelijk om eerst een privéles te nemen. Op die manier kunnen we samen kijken of er meer aandachtspunten zijn waaraan gewerkt kan worden voordat er aan een duoles wordt begonnen. Het kan zijn dat je hond nog niet heeft geleerd te wandelen zonder trekken of dat je hond toch te angstig is om al in de buurt van een andere hond te oefenen.

Benodigdheden

Voor een Duoles heb je een vaste riem van minstens 3 meter en een Y-tuig nodig.

De riem dient van een stevig maar licht materiaal te zijn, bij voorkeur van biothane (een soort kunstleer). Nylon riemen of koorden kunnen nog wel eens snij -of brandwonden veroorzaken bij zowel hond als mens.

Prijs

De kosten zijn 50 Euro per les. De lessen worden gegeven op een moment en locatie in overleg. De les duurt ongeveer een half uur tot maximaal 45 minuten.

Deze lessen zijn niet geschikt voor honden met ernstige gedragsproblemen. Daarvoor stuur ik je graag door naar één van mijn collega’s Mieke van den Boogaard www.dogscovery.nl of Tilly Mrofcynski www.dogsturn.nl.